Jednoduchá skladaná koložvárska kapusta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
0,7l kyslej kapusty * 1 hrnček ryže * 350g mletého mäska * kukurička pre chuť *koreniny - mletá paprika, rasca, soľ, mleté korenie *kyslá smotana *olej a tuk na vymastenie formy * cibuľa
POSTUP PŘÍPRAVY
Už dávno som túžila po koložvárskej kapuste, ako zo školskej jedálne. Prosila som moju mamku o recept na ňu. Dala mi do ruky veľkú, ťažkú knihu....Receptúry teplých pokrmov v reštauračnom stravovaní. A bolo to tu....Podarila sa presne ako v jedálni.
 |
Do pomletého mäska si dáme nasekanú cibuľku, mleté korenie, soľ a mletú rascu.... |
 |
Na tuku opražíme hrnček ryže, podlejeme vodou, osolíme a udusíme. |
 |
Na tuku urestujeme cibuľku a do nej pridáme kyslú kapustu. Pridáme trošku mletej papriky a porestujeme. |
 |
Uvarenú a jemne prechladnutú ryžu pridáme do mäska a premiešame. |
 |
Pekáčik si vymastíme tukom a vysypeme strúhankou. Na dno položíme polovicu urestovanej kapusty.... |
 |
teraz mäsovo-ryžovu zmes....a kukuričku. |
 |
A opäť kapustu..... |
 |
V nádobke si rozmiešame smotanu s troškou mlieka a paprikou. Jemne posoľte..... |
 |
polejeme kapustu. Dáme do rúry na 200 stupňov, zhruba 45 minút. Najprv pečieme prikryté a na konci odkryjeme a pripečieme vrch. |
 |
Je to proste ...BOMBA !!! |
 |
alebo takto...s klobáskou namiesto kukurice.... |