
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
zelené fazuľové struky čerstvé alebo mrazené * 3-4 mrkvy * 1-2 cibule * olej * mleté mäso * soľ * cesnak * biele mleté korenie * čierne korenie * olej a strúhanka do pekáčika * kyslá smotana * 1 vajíčko * pór * čerstvá petržlenová vňať * tvrdý alebo plátkový syr na zapečenie * PRÍLOHA: zemiaky varené v pare
POSTUP PŘÍPRAVY
Kuk nižšie:
![]() |
1. Fazuľové struky očistite, stiahnite vlákna, skrojte konce |
![]() |
2... v slanej vode ich uvarte domäkka, cca 10-15 min... |
![]() |
3. zatiaľ nastrúhajte mrkvu (nemusíte vôbec šetriť) |
![]() |
4. ....na cibuľke poduste mleté mäso, pridajte mrkvu, ochuťte, osoľte, pridajte mleté čierne a biele korenie, a duste do mäkka... |
![]() |
5. pridajte cesnak podľa chuti a všetko spolu poduste, pokiaľ sa neodparí všetka voda. |
![]() |
6. Zlejte struky a nechajte ich odtiecť, |
![]() |
7. .. .zatiaľ si jenskú misu alebo pekáčik trocha vymastite olejom, posypte strúhankou, |
![]() |
8. ... na dno misy navrstvite polovičku duseného mäsa s mrkvou, |
![]() |
9. naukladajte struky, |
![]() |
10. ... a znova navrstvite mäsovú zmes. |
![]() |
11. V miske rozmiešajte kyslú smotanu, vajíčko, soľ, ak sa Vám zdá zmes veľmi hustá, prilejte mlieko, všetko spolu dobre rozmiešajte |
![]() |
12. ... a prelejte mäsovú zmes. |
![]() |
13. AK máte, navrch poukladajte trocha póru, čerstvej petržlenovej vňate, |
![]() |
15. prikryte plátkami syra a zapečte. Stačí málo - cca 30-35 minút pod alobalom. |
![]() |
15. Hotovo. POdávajte so zemiakmi varenými v pare. |
![]() |
16. Dobrúúúú chuť! ... ako hovorí dcérka "dobručkú chutičku"... :-))) |