Dojčenská výživa

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

jablká(hrušky, mrkva,marhule,slivky), cukor, voda

POSTUP PŘÍPRAVY

Jablká ošúpeme, vylúpeme jadierka a nakrájame na štvrtky, alebo osminky. Dáme do hrnca a podlejeme trochou vody. Na 1 kg jabĺk dáme 100 až 150 g cukru. Varíme kým jablká nezmäknú - niekto varí až kým sa nerozvaria úplne.
Zmes dáme vychladnúť a rozmixujeme - prípadne prepasírujeme cez sitko. Ak je zmes hustá tak podlejeme vodou a ak málo sladká podľa chuti pridáme cukor. Rozmixovanú zmes necháme zovrieť a vychladnuté dávame do pohárov. Poháre potom dáme do pary na 80°C.
Ja si dávam základ jablká a vždy pridám aj iné ovocie.Najnovšie som robila jablkovo - slivkovú( do jablkového základu som dala dva poháre zaváraných sliviek) a mojej malej dcérke dosť chutila a pomôže jej aj pri stolici. Inak robím aj jablkovo-hruškovú, jablkovo-mrkvovú, hruškovú a môžem povedať je o ne veľký záujem.