
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO: 800g polohrub.múky , 500ml.mlieka, 2PL kryš.cukru, 42g droždia, 150ml. oleja, soľ. PLNKA: 120g masla, soľ, vegeta, 600g postrúhanej tehly, 130g hery, 14 strúčkov cesnaku/kludne aj viac/, 3 žltka , posekanú petržlenov vnat. NA POTRETIE A posypanie: 1 vajíčko, soľ, rasca / ja dávam drvenú/ , sezamové smienka. STAČÍ robit z POLOVIČNEJ DÁVKY!!!! Je toho dost, Aj ja robievam iba polovičnú.
POSTUP PŘÍPRAVY
Pri detailných foto..
![]() |
Z droždia a trošky mlieka si urobíme kvások. Pridáme dalšie suroviny a ... |
![]() |
vypracujeme cesto , necháme vykysnúť |
![]() |
Zatial si nastrúhame syr/ tehlu/ a pripravíme si plnku. Všetko potrebne na plnku dáme do misky okrem syra. |
![]() |
Všetko na plnku zmiešame do kopy.. |
![]() |
Cesto nám zatial vykyslo... tak ideme dalej. |
![]() |
Cesto si po vykysnutí rozdelíme na 8 bochníčkov.Každý z nich rozvalkáme potrieme plnkou a posypeme postrúhaným syrom. |
![]() |
Stočíme do rolády.. |
![]() |
Naplnenú roládu dlaňou roztlačíme na placato ..do tvaru obdĺžnika |
![]() |
Potrieme rozšlahaným vajíčkom a posypeme : solľou, rascou a sezamovými semienkami. Nakrájame na trojuholníčky. |
![]() |
Poukladáme na plech a vložíme do rúry , upečieme do zlata. |
![]() |
Po upečení vyzerajú takto, cesto je nadýchané akoby lístkové...Je to mňamka.. |