Syrovo cesnakové trojuholníčky.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 800g polohrub.múky , 500ml.mlieka, 2PL kryš.cukru, 42g droždia, 150ml. oleja, soľ. PLNKA: 120g masla, soľ, vegeta, 600g postrúhanej tehly, 130g hery, 14 strúčkov cesnaku/kludne aj viac/, 3 žltka , posekanú petržlenov vnat. NA POTRETIE A posypanie: 1 vajíčko, soľ, rasca / ja dávam drvenú/ , sezamové smienka. STAČÍ robit z POLOVIČNEJ DÁVKY!!!! Je toho dost, Aj ja robievam iba polovičnú.

POSTUP PŘÍPRAVY

Pri detailných foto..

Z droždia a trošky mlieka si urobíme kvások. Pridáme dalšie suroviny a ...
vypracujeme cesto , necháme vykysnúť
Zatial si nastrúhame syr/ tehlu/ a pripravíme si plnku. Všetko potrebne na plnku dáme do misky okrem syra.
Všetko na plnku zmiešame do kopy..
Cesto nám zatial vykyslo... tak ideme dalej.
Cesto si po vykysnutí rozdelíme na 8 bochníčkov.Každý z nich rozvalkáme potrieme plnkou a posypeme postrúhaným syrom.
Stočíme do rolády..
Naplnenú roládu dlaňou roztlačíme na placato ..do tvaru obdĺžnika
Potrieme rozšlahaným vajíčkom a posypeme : solľou, rascou a sezamovými semienkami. Nakrájame na trojuholníčky.
Poukladáme na plech a vložíme do rúry , upečieme do zlata.
Po upečení vyzerajú takto, cesto je nadýchané akoby lístkové...Je to mňamka..