PLNENÉ ZEMIAKY MASOM

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
bravč.pliecko alebo stehno-cca 600g,šampiony/čerstvé alebo konzervované/,stredne veľké zemiaky- počet kusov podľa potreby,slanina,cibuľa,šľahačková smotana,soľ.
POSTUP PŘÍPRAVY
Milé dámy,
ponúkam vám strašne dobrý recept,myslím,že ani nie náročný na prípravu,len potrebujete k tomu jednu vecičku,bez ktorej nemôžete začať:-)Je to kovová tyčka so špirálkou na dlabanie zemiačikov,pozrite foto v obrázkovom postupe:-)))Myslím,že zoženiete v domácich potrebách...ale treba asi hľadať....
Postup prípravy nech sa páči v obrázkovom postupe:o)
Tak poďme na to:-)))))
 |
1.Veľmi dôležitá vecička,bez ktorej nemôžete začať:-))))Kovová tyčka na vydlabanie zemiačikov...Dostať kúpiť len vo vychytených domácich potrebách:o))))
Keď máte toto čudo,môžte hravo začať!!!! |
 |
2.Ošúpeme a umyjeme zemiačiky,počet kusov závisí od vás-podľa potreby a apetítu vašej rodiny:-))Doporučujem stredne veľké zemiaky,tie sa najlepšie dlabú.... |
 |
3. Pomelieme mäsko/originál by malo byť pomleté/,ja režem na malé kúsky....a posolíme.... |
 |
4. Pripravíme si všetky ingrediencie: cibuľu,šampiony/ja používam čerstvé,ale môžu byť aj v konzerve/, kúsok slaninky....Všetko nakrájame na malé kúsky..... |
 |
5. ....a dáme na trocha oleja všetko pražiť na panvicu....smažíme asi 10 minút..... |
 |
6. Po upražení,vystelieme týmto pekáč....na ktorý pôjdu neskôr poukladať plnené zemiaky.... |
 |
7. No a teraz príde na rad dlabanie zemiačikov s kovovou tyčkou...je to veľmi jednoduché...zo zemiakov vypadávajú špirálky,ktoré budeme tiež zapekať.... |
 |
8. Takto vyzerajú zemiaky po vydlabaní....začneme posolené mäsko do nich vtláčať.. |
 |
9. Naplnené zemiaky aj so špirálkami poukladáme do pekáča na vysmaženú zmes....mne ostalo mäso,tak som ho naukladala navrch.... |
 |
10. Nalejeme na to asi deci vody,zakryjeme alobalom..... |
 |
11....a dáme piecť vo vyhriatej rúry....ja pečiem na najvyššej teplote....cca 30-40 minút.... |
 |
12. NAJDOLEŽITEJŠÍ BOD!!!! Vypiť si studenú kávu:-)))))) |
 |
13. Po zhruba 30-40 minútach,pekáč vyberieme a dolejeme šľahačkovú smotanu....ja vylievam trocha šťavy,ktorá je v pekáči a potom nalejem šľahačkovú smotanu....dopekáme asi 30 minút pod alobalom a potom ho odkryjeme a necháme piecť asi 10 minút,aby sa zvrchu zemiačiky upiekli do zlatista:-)))
Mne vždy vybublá smotana do rúry,takže dymu na celé mesto,takže BACHA na to:-))))Odporúčam na menšej teplote!!! |
 |
14. A HOTOVO!!!!
My papáme s tatarskou omäčkou a moje baby s kečupom/bez kečupu ani na krok!!!/:-)))
DOBRÚ CHUŤ DIEVČATÁ!!!!! |