PLNENÉ ZEMIAKY MASOM



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bravč.pliecko alebo stehno-cca 600g,šampiony/čerstvé alebo konzervované/,stredne veľké zemiaky- počet kusov podľa potreby,slanina,cibuľa,šľahačková smotana,soľ.

POSTUP PŘÍPRAVY

Milé dámy,
ponúkam vám strašne dobrý recept,myslím,že ani nie náročný na prípravu,len potrebujete k tomu jednu vecičku,bez ktorej nemôžete začať:-)Je to kovová tyčka so špirálkou na dlabanie zemiačikov,pozrite foto v obrázkovom postupe:-)))Myslím,že zoženiete v domácich potrebách...ale treba asi hľadať....
Postup prípravy nech sa páči v obrázkovom postupe:o)
Tak poďme na to:-)))))

1.Veľmi dôležitá vecička,bez ktorej nemôžete začať:-))))Kovová tyčka na vydlabanie zemiačikov...Dostať kúpiť len vo vychytených domácich potrebách:o)))) Keď máte toto čudo,môžte hravo začať!!!!
2.Ošúpeme a umyjeme zemiačiky,počet kusov závisí od vás-podľa potreby a apetítu vašej rodiny:-))Doporučujem stredne veľké zemiaky,tie sa najlepšie dlabú....
3. Pomelieme mäsko/originál by malo byť pomleté/,ja režem na malé kúsky....a posolíme....
4. Pripravíme si všetky ingrediencie: cibuľu,šampiony/ja používam čerstvé,ale môžu byť aj v konzerve/, kúsok slaninky....Všetko nakrájame na malé kúsky.....
5. ....a dáme na trocha oleja všetko pražiť na panvicu....smažíme asi 10 minút.....
6. Po upražení,vystelieme týmto pekáč....na ktorý pôjdu neskôr poukladať plnené zemiaky....
7. No a teraz príde na rad dlabanie zemiačikov s kovovou tyčkou...je to veľmi jednoduché...zo zemiakov vypadávajú špirálky,ktoré budeme tiež zapekať....
8. Takto vyzerajú zemiaky po vydlabaní....začneme posolené mäsko do nich vtláčať..
9. Naplnené zemiaky aj so špirálkami poukladáme do pekáča na vysmaženú zmes....mne ostalo mäso,tak som ho naukladala navrch....
10. Nalejeme na to asi deci vody,zakryjeme alobalom.....
11....a dáme piecť vo vyhriatej rúry....ja pečiem na najvyššej teplote....cca 30-40 minút....
12. NAJDOLEŽITEJŠÍ BOD!!!! Vypiť si studenú kávu:-))))))
13. Po zhruba 30-40 minútach,pekáč vyberieme a dolejeme šľahačkovú smotanu....ja vylievam trocha šťavy,ktorá je v pekáči a potom nalejem šľahačkovú smotanu....dopekáme asi 30 minút pod alobalom a potom ho odkryjeme a necháme piecť asi 10 minút,aby sa zvrchu zemiačiky upiekli do zlatista:-))) Mne vždy vybublá smotana do rúry,takže dymu na celé mesto,takže BACHA na to:-))))Odporúčam na menšej teplote!!!
14. A HOTOVO!!!! My papáme s tatarskou omäčkou a moje baby s kečupom/bez kečupu ani na krok!!!/:-))) DOBRÚ CHUŤ DIEVČATÁ!!!!!