Flambovaný ananás s medom a pomarančom ***

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 čerstvý ananás * za hrsť orechov * trocha masla * 2-3 PL medu * 1 pomaranč * 1/2 dcl rumu. Okrem ananásu je to rozpis na jednu porciu.
POSTUP PŘÍPRAVY
Už ste zažili gastroorgazmus?????? Tak hor sa do toho!!!!!!!!! :-)))
 |
1. Z ananásu skrojte oba konce. Alebo začiatky?! |
 |
2. Pokrájajte ho na plátky hrubé asi 1,5- 2 cm. |
 |
3. Zrežte kôrku. |
 |
4. A vykrojte drevitý stred - buď vypichovačkou alebo malým ostrým tenkým nožíkom. |
 |
5. Na chvíľočku si vykuchaný ananás počká na Vašu pozornosť a Vy zatiaľ |
 |
6. odšťavte jeden sladučký pomaranč, |
 |
7. ... do šťavy a dužiny postrúhajte celú kôrku z daného pomaranča :-)) |
 |
8. Nasekajte za hrsť orechov. |
 |
9. A ide do tuhého :-))) Na kvalitnej panvici nechajte rozpustiť kúsok masla, |
 |
10. ... vložte pár plátkov ananásu, a nechajte z oboch strán chvíľočku opiecť. |
 |
11. Potom do panvice vylejte pomarančovú šťavu s kôrou a nechajte chvíľku variť. |
 |
12. Potom vylejte pol deci rumu a nechajte ho chvíľku zohriať. Studený by sa nedal zapáliť. Nenechajte ho zohrievať dlho, aby sa alkohol nevyparil, nemal by prejsť varom - mal by byť iba horúci. |
 |
13. POtom opatrne zápalkou zapálime rum - mierne si nakloňte panvicu, zápalkou sa priblížte k "výpeku", a zapáľte ho. Vôbec sa toho nemusíte báť, nič nevzbĺkne ani nevyhoríte. Rozhorí sa prekrásny bledomodrý oheň. O panvicu sa tiež nemusíte báť. Ak by sa Vám zdalo, že oheň je slabý, môže to byť z viacerých príčin: buď je v panvici veľa pomarančovej šťavy a rum sa moc zriedil, alebo stihol vyprchať, pokiaľ ste zapálili oheň, alebo ste jednoducho pridali namiesto rumu ice tea :-))) |
 |
14. Oheň sa mi podarilo zachytiť až pri ďalšej porcii. Fotka je síce roztrasená a neostrá, ale nakoľko mi chýba tretia ruka, tak to dúfam ospravedlníte. |
 |
15. Plameň nechajte horieť niekoľko sekúnd, potom ho sfúknite a pridajte 2-3 PL medu. Medu pridávam podľa toho, aký sladký/kyslý je pomaranč. |
 |
16. Nechajte variť 2-3 minútky, prihoďte do panvice trocha orechov a môžete odstaviť. |
 |
17. Na tanier dajte dve kolieska ananásu, oblejte medom - bude mať gracióznu chuť kombinácie medu, pomaranča a alkoholu, ozdobte orechami a mandľami. Gastroorgazmus ako vyšitý - dokonca dvojnásobný, ak si číslo zopakujete znova :-)) Ale ako sa hovorí: "Ako na Nový rok, tak po celý rok". :-))) |