Moravská štrúdla



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2kg hl.múky(00),1 žĺtko,1/4mlieka,250g palmarínu,štipka soli. Plnka-nastrúhané jablká,škorica,kryštálový cukor,vanilkový cukor,strúhanka,olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Z múky,žĺtka,mlieka,margarínu a soli si pripravíme hladké cesto.Medzitým než si očistíme a nastrúhame jabĺčka,tak cesto necháme odpočinúť v chladničke.
Cesto si rozdelíme na 6 častí,každú časť si dáme na pomúčenú utierku a vyváľame čo najtenšie,ale aby sa nám cesto netrhalo.Vyváľané cesto jemno potrieme olejom.Na to nasypeme jabĺčka,tie posypeme strúhankou,aby nám vypila všetku šťavu z jabĺk.Jablká poprášime škoricou,vanilkovým a kryštálovým cukrom a pomocou utierky zamotáme do závinu.Položíme na vymastený plech.Závin už ničím nepotierame.Robím ich na dĺžku plechu,tak sa mi dajú 3ks vedľa seba.Pečieme pri 180°asi 25-30min.

Zabudla som tento recept fotiť od začiatku,tak som urobila aspoň posledné dve fotky už po upečení.
Dobrú chuť.