Strapačky s hlávkovou kapustou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 zemiakov, 1 vajíčko, polohrubá múka, soľ, 1/2 väčšej alebo 1 menšia kapusta, olej, 1 lyžička mletej rasce

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrázkovom

Najprv si pokrájame kapustu na jemné rezance. Dáme ju na rozpálený olej a podusíme...keď sa odparí voda, pridáme soľ a mletú rascu a podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka asi 10 minút.
Kým sa kapusta dusí dáme si variť vodu a očistíme a na jemno postrúhame surové zemiaky. Pridáme vajíčko, soľ a toľko polohrubej múky aby sme mali husté cesto....či je dosť husté skúsime tak,že do vriacej vody vhodíme jednu haslušku...ak sa nerozvarí môžme zavariť všetky. Cesto moc nemiešame ,lebo by bolo po uvarení tvrdé.Uvarené sú keď vyplávajú na povrch.
Pretláčame ich cez takéto čosi,alebo obyčajný haluškár...lenže to je dosť namáhavé.
Uvarené strapačky odcedíme,nepreplachujeme vodou,ale hneď zmiešame s udusenou kapustou a papáme.