Ľahký taliansky šalát

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
zemiaky varené v šupe * 2-3 jablká * mrkva * kyslá smotana * 2 biele jogurty * 1 menšia cibuľa * soľ *cukor * mleté čierne korenie * petržlenová vňať * šalátové korenie * trocha olivového oleja
POSTUP PŘÍPRAVY
Ďalšie z môjho menu na Vianočný stôl.
 |
1. Zemiaky uvarené v šupke pretlačte cez sitko alebo ich nakrájajte na kocky. |
 |
2. Cibuľu pokrájajte na tenučké pásiky. |
 |
3. K zemiakom pridajte postrúhané jablká.... |
 |
4. ... mrkvu uvarte v celku a vychladnutú ju postrúhajte k zemiakom a jablkám.... |
 |
6. ... pridajte cibuľu, zamiešajte a zalejte olivovým olejom. |
 |
7. Omáčku zmajstrujete veľmi rýchlo: do väčšej misy dajte kyslú smotanu, zmiešajte ju s dvoma bielymi jogurtami - všetko dávam odtučnené a ani muž si to nevšimne :-)), pridajte nakrájanú petržlenovú vňať, soľ, lyžicu cukru a dobre zamiešajte. |
 |
8. POtom primiešajte 1-2 lyžice šalátového korenia - ja ním naozaj nešetrím a opäť dobre premiešajte. |
 |
10. Omáčku vlejte do zemiakov, dobre premiešajte, nechajte chvíľku odležať, podľa chuti dosoľte a hotovka. |