jablkové pyré

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg olúpanych jabĺk, rozkrájaných na menšie kúsky (cca 1x1cm). Väčšie kúsky nevadia, len môžu pri počiatočnom miešaní zbytočne viac zaťažovať miešací mechanizmus pekárne. Je možné podľa chuti pridať cukor, ja osobne ho nepovažujem za zdravú potravinu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Olúpané, na menšie kúsky nakrájané jablká vložíme do domácej pekárne, nastavíme program "jam" a kým si pozrieme jednu časť španielskeho seriálu, pyré je hotové.
Nemám odskúšané, či na uchovanie ho postačí preliať do kompótových fliaš, alebo ho ešte raz sterilizovať, to budem vedieť na budúci rok :)
Je vhodný na prípravu koláčov, ako príloha k hydinovému mäsu spolu so zemiakovou kašou a pod.