Francúzsky šalát

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
zemiaky uvarené v šupke * 2 ks sterilizovaného hrášku * 1 mrazený hrášok * tofu * sójová omáčka sladká * 1-2 biely jogurt * 1 kyslá smotana * obyčajná horčica * dijónska horčica * 2-3 sterilizované uhorky * lyžica odtučnenej majonézy * soľ * MČK
POSTUP PŘÍPRAVY
Ďalší šalát na slávnostný stôl - robievam ho na Vianoce, preto tá symbolika :-))))
 |
1. Zatiaľ čo dáte variť zemiaky v šupke, si na hrubom strúhadle nastrúhajte tofu. |
 |
2. Poriadne ho oblejte sójovou sladkou omáčkou a nechajte stáť. |
 |
3. Uvarené vychladnuté zemiaky pretlačte cez sitko, |
 |
4. .... pridajte nakrájané uhorky..... |
 |
5. ... uvarený vychladnutý hrášok.... |
 |
6.... dve konzervy sterilizovaného hrášku.... |
 |
7. ... pridajte nastrúhané tofu... |
 |
8. .... a šalát ochutíme: pridáme kyslú smotanu, |
 |
9. .... biele jogurty - dávam dva, podľa toho, koľko je šalátu... Ak chcete, pridajte lyžicu majonézy alebo tatárskej omáčky. |
 |
10. ... potom pridáme obyčajnú plnotučnú horčicu (podľa chuti)... |
 |
11.... a dijónsku horčicu - tiež podľa chuti. |
 |
12. Na záver osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.... a fertig, Mariška. |