
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 5 vajec, 10 PL ml. cukru, 10 PL polohr. múky, 1 1/2 dcl oleja+ mlieka, 1 práš. do pečiva Plnka: 1 Kg jabľk, 1 hera alebo smetol, 15 dkg mletého cukru, 1 van. cukor, 1 PL rumu, 1/2 l mlieka, 5 PL hl. múky, káva, okrúhle piškoty.
POSTUP PŘÍPRAVY
Žľtka + cukor vymiešame, pridať olej, mlieko, práš. do pečiva, múka, sneh. Plech vyložiť alobalom, natrieť ho olejom, poukladať na koliečka pokrájané jablká, nane vyliať cesto. Po upečení cesto preklopiť na druhý plech tak, aby jablká boli navrchu, stiahnúť alobal. Po vychladnutí natrieť jemne plnkou- múku s mliekom uvaríme + van. cukor, cukor so smetolom vymiešame a zmiešame to, poukladať piškoty namáčané v rume + káve, natrieť ostatnú plnku a ozdoboť strúhanou čokoládou, alebo polevou.
Dobrú chuť !!!