Krémová vianočná rybacia polievka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1/2 kapra * koreňová zelenina: mrkva, petržlen, zeler * cibuľa * olej * smotana * 1 PL hladkej múky * soľ * bobkový list * celé čierne korenie * opražená hrianka vo vianočnom motíve *
POSTUP PŘÍPRAVY
Sviatočná rybacia polievka hodná všetkých peňazí tohto sveta :-)) - o robote ani nehovorím!!!!
 |
1. Na vynikajúcu vianočnú rybaciu polievku Vám bude stačiť polovica kapra. |
 |
2. Tú istú polovicu kapra uvarte s bobkovým listom, soľou a celým čiernym korením do mäkka - približne 40 minút. |
 |
3. Po necelej hodine varenia vyberte kapra a vývar zlejte. Budeme ho ešte potrebovať!!! :-) |
 |
4. V hrnci speňte na oleji alebo masle cibuľu nakrájanú nadrobno a mrkvu - mrkva pustí farbu a šťavu. |
 |
5. Prilejte vývar, do hrnca vhoďte nakrájanú koreňovú zeleninu a varte do mäkka. Samozrejme osoľte. |
 |
6. Dokiaľ sa varí zelenina, kapra oberte. Ja viem, je to otrasná zdĺhavá robota, ale výsledok stojí za to. Mäso z kapra som naozaj oberala asi polhodinu a k záveru ma už chytali panické stavy úzkosti. |
 |
7. V smotane na šľahanie si rozmiešajte kopcovitú lyžicu hladkej múky. |
 |
8..... a cez sito prelejte do polievky.... Nechajte zovrieť. |
 |
9. Nakoniec pridajte obraté mäso z kapra a graciózna polievka je na svete. |
 |
10. Do polievky dávam na oleji osmahnuté vykrojené "hviezdy s chvostíkom" - ako tomu hovorí Laura. |
 |
11. Na teflonovej panvici s trochou olivového oleja osmažím hrianky a pri podávaní s nimi šup do polievky. |