Pangasius v horčicovej omáčke s pečenými zemiakmi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 balenie rýb, maslo, citrón, smotana, horčica, zemiaky, koreniny

POSTUP PŘÍPRAVY

Filety posypeme vegetou, rascou a opečieme z oboch strán na masle, vyberieme. Výpek zahustíme smotanou a 1 polievkovou lyžicou horčice (môžeme sladkou, kyslou, jogurtom - podľa chuti), prípadne môžeme pridať aj uhorky nakrájané nadrobno. Filety vrátime späť a necháme podusiť cca 10 minút v omáčke. Na záver ochutíme citrónom.
Očistené zemiaky nakrájame na polovice a na každú polovicu naražeme pásiky čo najbližšie k sebe. Dáme do jenskej misy, posypeme vegetou, rascou, prípadne aj zmesou na americké zemiaky, pokvapkáme olejom a zakryté pečieme cca hodinu. Pred dopečením necháme piecť odokryté, aby zozlatli.