Losos marinovaný vo víne (príloha ku krabiemu šalátu)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
podkovičky lososa * soľ * kvalitné biele víno * mleté biele korenie * mleté zelené korenie * olivový olej na osmahnutie alebo maslo
POSTUP PŘÍPRAVY
Prečo do seba na Vianoce natlačiť všetko nezdravé iba preto, že je to tradičné?! :-)) Tento losos je tak výborný, že zabudnete aj na vysmážaného kapra - u nás sa stal súčasťou štedrej večere.
 |
1. Podkovičky lososa umyte a dajte do misy. |
 |
2. Osoľte morskou soľou z oboch strán. |
 |
3. Lososa posypte bielym mletým korením a zeleným mletým korením. Takisto z oboch strán :-)) |
 |
4. Zalejte kvalitným bielym vínom, aby si losos opäť zaspomínal, ako plával :-))) |
 |
5. Takto nechajte podkovičky odpočívať niekoľko hodín. |
 |
6. Po niekoľkých hodinách, keď nám už sliny tečú z kútikov úst, ho rýchlo osmahneme. V podstate je to už vtedy, keď rodina sedí za VIanočným stolom a ocko v kravate šéfuje zasadaciemu poriadku. |
 |
7. Správne osmahnúť lososa musíte vedieť. Ak sú podkovičky tenučké, ako tieto, stačí pol minúty z každej strany na prudkom ohni - ak robíte steaky, ktoré sú hrubšie - 2-3 minúty, viac ani chlp. Inak losos vyschne a už nemá tie grády, ktoré očakávate. Losos vynikajúco chutí s krabím šalátom - viď predchádzajúci recept. Tak papa :-)) |