Vianočný rybací šalát



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kocka rybieho filé * celé čierne korenie * 1 citrón * 1 bobkový list * 2 jablká * 1 lyžica chrenu * uvarená mrkva * majonéza alebo biely jogurt * soľ *

POSTUP PŘÍPRAVY

Kočky, tento šalát z rybieho filé nesmie chýbať na vianočnom stole, a hoci sú už Vianoce za nami, predsa pridávam tento vyyyynikajúci recept - ktorý ale naozaj nemusí byť iba na Vianoce. Je ľahší ako zemiakový, chuťovo fantastický, a aj keď ho zjete pol kila, budete sa môcť dokonca aj pohnúť :-)))

1. Do hrnca dajte kocku filé, citrón nakrájaný na plátky, soľ, celé čierne korenie a bobkový list. Varte asi hodinu na miernom ohni.
2. V druhom hrnci si zatiaľ uvarte mrkvu - mrkvy dajte koľko chcete.
3. Uvarené filé opatrne vyberte z hrnca dvoma naberačkami, aby sa nerozpadlo a nechajte ho vychladnúť.
4. Nakrájajte ho na malé kocky, dajte do misy a pridajte ostatné suroviny:
5. .... varenú mrkvu nakrájanú na malé kocky, .....
6. ... postrúhané jablká, .....
7. .... lyžicu chrenu - ak nemáte moc pikantný, pridajte aj viac... (my chren milujeme, tak som dala skoro polovicu pohára extra silného)
8. .... lyžicu odtučnenej majonézy.....
9. ..... biely jogurt.... (ten dávam do šalátov vždy - zjemní šalát) a očierňokoreňte, osoľte a poriadne premiešajte.
10. Zamiešajte a fertif. Rybací šalát naraanžujem do tvaru ryby, ozdobím a šup s ním na Vianočný stôl.
11. Na ozdobu šupín použijem uhorky, ktoré prekrojím na polovice a nakrájam, na plutvy použijem buď petržlenovú vňať alebo pór, na ostatné kaprové záležitosti papriku, olivy atď atď atď.... :-))