Vianočný rybací šalát

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kocka rybieho filé * celé čierne korenie * 1 citrón * 1 bobkový list * 2 jablká * 1 lyžica chrenu * uvarená mrkva * majonéza alebo biely jogurt * soľ *
POSTUP PŘÍPRAVY
Kočky, tento šalát z rybieho filé nesmie chýbať na vianočnom stole, a hoci sú už Vianoce za nami, predsa pridávam tento vyyyynikajúci recept - ktorý ale naozaj nemusí byť iba na Vianoce. Je ľahší ako zemiakový, chuťovo fantastický, a aj keď ho zjete pol kila, budete sa môcť dokonca aj pohnúť :-)))
 |
1. Do hrnca dajte kocku filé, citrón nakrájaný na plátky, soľ, celé čierne korenie a bobkový list. Varte asi hodinu na miernom ohni. |
 |
2. V druhom hrnci si zatiaľ uvarte mrkvu - mrkvy dajte koľko chcete. |
 |
3. Uvarené filé opatrne vyberte z hrnca dvoma naberačkami, aby sa nerozpadlo a nechajte ho vychladnúť. |
 |
4. Nakrájajte ho na malé kocky, dajte do misy a pridajte ostatné suroviny: |
 |
5. .... varenú mrkvu nakrájanú na malé kocky, ..... |
 |
6. ... postrúhané jablká, ..... |
 |
7. .... lyžicu chrenu - ak nemáte moc pikantný, pridajte aj viac... (my chren milujeme, tak som dala skoro polovicu pohára extra silného) |
 |
8. .... lyžicu odtučnenej majonézy..... |
 |
9. ..... biely jogurt.... (ten dávam do šalátov vždy - zjemní šalát) a očierňokoreňte, osoľte a poriadne premiešajte. |
 |
10. Zamiešajte a fertif. Rybací šalát naraanžujem do tvaru ryby, ozdobím a šup s ním na Vianočný stôl. |
 |
11. Na ozdobu šupín použijem uhorky, ktoré prekrojím na polovice a nakrájam, na plutvy použijem buď petržlenovú vňať alebo pór, na ostatné kaprové záležitosti papriku, olivy atď atď atď.... :-)) |