Osviežujúca želatínová málokalorická dobrota



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kompótové ovocie, želatína v prášku

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept je veľmi veľmi náročný, vymedzte si naň celý víkend :-)))). Samozrejme s predprípravou, keď si budete robiť prieskum hypermarketov, kde je aká želatína. S tým nikomu neporadím, so želatínou mám samé zlé skúsenosti :-)), až na jednu, ale to nebudem robiť reklamu - nikto ma za to neplatí. Takže keď prídete na to, ktorá želatína je najlepšia, vyskúšajte tento nepečený "koláčik".
Do tohto "koláčika" používam výlučne kompótové ovocie, nakoľko želatína je dosť jemná, aby sa dala dobre krájať. Hocijakú formu si vysteliem najjemnšou potravinárskou fóliou, pripravím podľa návodu na obale želatínu - aj 3 sáčky, nechám ju trocha stuhnúť, nalejem do formy, do toho vložím všetko ovocie a dám stuhnúť do chladničky na celú noc. POtom to opatrne vyklopím a osviežujúca letná ľahučká dobrota je na svete.

1. urobíme želatínu, nalejeme do formy, vložíme nakrájané kompótové ovocie a necháme stuhnúť.