Rýchly a fantastický maďarský guláš z rúry



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 1 kg bravčové plece 3 cibule 5 strúčikov cesnaku 2 ČL gulášového korenia 3 PL sladkej papriky 3 PL solamil (hladká múka, alebo zlatý klas) podľa chuti soľ a čierne mleté korenie 1 kocku bujónu (rozmrvíme) 7,5 dcl vody Kto má rád pikantné, môže pridať feferónky, po prípade pikantnú papriku...

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:
Pripravíme si „jánske sklo“ – zapekaciu nádobu vhodnú do rúry na pečenie, aby sa nám to všetko zmestilo, vrátane vody nakoniec.

Nakrájame mäso na kocky, cibuľu na drobno, cesnak pretlačíme. Všetko dáme do pripravenej nádoby, pridáme ostatné ingrediencie a premiešame, najlepšie rukou, aby sa všetky chute zmiešali, postupne zalievame pri miešaní 7,5 dcl vody. Nádobu zakryjeme „natesno“ alobalom a pri 250°C „varíme“ v rúre bez akéhokoľvek miešania a nazerania pod alobal 1,5 hodiny. Potom mäsko vyberieme z rúry a podávame s knedlou, po prípade s pečivom.

Prajeme Vám dobrú chuť.