KRAĽOVSKE REZY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

BIELE CESTO:350g polohr.muky,350g masla,3 PL vody TMAVE CESTO:6 vajec,200g pr.cukru,50g kakaa,štipka soli,100g orechov PUDINGOVY KREM:125g masla,1 a 1/2 bal.zlateho klasu,6 PL kr.cukru,1 bal.vanilkoveho cukru,500ml mlieka,pr.cukor na posypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Z muky,zmaknuteho masla a vlaznej vody spracujeme hladke cesto a dame ho na 2 hod.do chladničky.Potom ho rozdelime na 2 časti,jednu pokrajame ostrozkou na štvorce,poukladame na plech otočeny hore dnom,popichame vydličkou a upečieme na 175 st dozlatista(asi 10 min).Druhu čast cesta tiež rozvalkame,ulozime do hlbsieho plechu vystlaneho papierom na pečenie.Tmave cest si pripravime tak ze z bielkov a soli vyšlahame tuhy sneh.Zmiešame žltky s cukrom a primiešame sneh.Opatrne vmiešame aj kakao a orechy.Tmave cesto rozotrieme na biele a upečieme na 175st(asi 25 min).
Z mlieka,cukru a van.cukru a zlateho klasu uvarime husty puding,nechame vychladnut a primiešame maslo.Potom ho rozotrieme na upečene cesta,prikryjeme štvorcami bieleho cesta a posypeme pr.cukrom.Nechame v chladničke stuhnuť.