LASKONKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 bielkov, 400g kryš. cukru, 100g mlet. orechov.Plnka: 150g kryš. cukru, 1 dcl vody, 4dcl mlieka, 2 Zlaté klasy, 250g palmarínu.

POSTUP PŘÍPRAVY

5 bielkov a 400g kryš. cukru šľaháme nad parou do tuha. Zložíme z ohňa a pridáme orechy. Na papier na peč. pomocou šablony / dostať kúpiť / natierame laskonky. Sušíme pri 115 stup. asi 30 min.
Plnka: Cukor upálime na karamel, zalejeme vodou a nacháme rozvariť. Do mlieka dáme Zlaté klasy a vylejeme do karamelu a uvaríme puding.Necháme vychladnúť. Do studeného pridáme palmarín a dobre vyšľaháme. Pomocou cukr. vrecúška striekame na laskonku plnku a druhou laskonkou to spojíme.