Moja úplne druhá druhotinka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
tak ako pri prvej tortičke: mramorový korpus, parížsky čokoládový krém, falošný marcipán...a samozrejme moja luliky.....ďakujéééééééém...
POSTUP PŘÍPRAVY
tentokrát sme sa pokúsili potiahnuť tortu mramorovým marcipánom podľa postupu z českého bazárika http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=19546&user=126509
ale moc sa nám to nepodarilo. možno nabudúce...
 |
korpus - už len upiecť... |
 |
to už sa korpus chladne... |
 |
to už sa pracuje na príprave ružičiek... |
 |
napríklad takýchto... |
 |
potom si naplníme korpus krémom...dáme stuhnúť do chladničky a ideme pracovať na mramorovom marcipáne... |
 |
vyvalkáme si dva hadíky, teraz už viem že ten zafarbený mal byť podstatne menší, lebo sa mi tie dve farby zliali... |
 |
prejdeme po nich valčekom, alebo si ich rozcapkáme prstami... |
 |
dáme na seba a zatočíme... |
 |
asi takto... |
 |
zakrútime do slimáčika... |
 |
a znovu rozvalkáme ... |
 |
zakrútime a zatočíme do slimáka... |
 |
znova stlačíme dokopi a vyvalkáme hada... |
 |
a znova zatočíme do slimáka... |
 |
a spracujeme do takého tvaru, aby sme mohli začať valkať... |
 |
a vyvalkáme si potrebnú veľkosť na potiahnutie tortičky... |
 |
asi takto...
kraj pekne zahnem pod tortu... |
 |
asi takto... |
 |
a vytiahneme si z chladničky už stuhnuté ružičky... |
 |
a lístky... |
 |
a ideme zdobiť... |
 |
a zdobíme... |
 |
a ešte... |
 |
detail ružičky... |
 |
a ešte... |
 |
a ešte číslo pre oslávenca... |