Moja úplne druhá druhotinka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

tak ako pri prvej tortičke: mramorový korpus, parížsky čokoládový krém, falošný marcipán...a samozrejme moja luliky.....ďakujéééééééém...

POSTUP PŘÍPRAVY

tentokrát sme sa pokúsili potiahnuť tortu mramorovým marcipánom podľa postupu z českého bazárika http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=19546&user=126509
ale moc sa nám to nepodarilo. možno nabudúce...

korpus - už len upiecť...
to už sa korpus chladne...
to už sa pracuje na príprave ružičiek...
napríklad takýchto...
potom si naplníme korpus krémom...dáme stuhnúť do chladničky a ideme pracovať na mramorovom marcipáne...
vyvalkáme si dva hadíky, teraz už viem že ten zafarbený mal byť podstatne menší, lebo sa mi tie dve farby zliali...
prejdeme po nich valčekom, alebo si ich rozcapkáme prstami...
dáme na seba a zatočíme...
asi takto...
zakrútime do slimáčika...
a znovu rozvalkáme ...
zakrútime a zatočíme do slimáka...
znova stlačíme dokopi a vyvalkáme hada...
a znova zatočíme do slimáka...
a spracujeme do takého tvaru, aby sme mohli začať valkať...
a vyvalkáme si potrebnú veľkosť na potiahnutie tortičky...
asi takto... kraj pekne zahnem pod tortu...
asi takto...
a vytiahneme si z chladničky už stuhnuté ružičky...
a lístky...
a ideme zdobiť...
a zdobíme...
a ešte...
detail ružičky...
a ešte...
a ešte číslo pre oslávenca...