Slovenské suflé / fondue / ♥ ♥ ♥

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 okrúhly chlieb * tavený syr / 6 trojuholníkov/ * 40 dkg oravskej slaniny * červená a zelená paprika * kyslá smotana * mleté čierne korenie * pažitka * vegeta
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento recept mám z televízie. Pripravoval ho herec Stano Dančiak. Tu je obrázkový postup.
 |
1. Pripravíme si tieto suroviny. |
 |
2. Chlieb prerežeme. |
 |
3. Vnútro vydlabeme. Vydlabance odložíme bokom. |
 |
4. Syr, smotanu a pažitku vymiešame. |
 |
5. Na kocky nakrájame papriky a pridáme k smotane. |
 |
6. Slaninu nakrájame nadrobno. |
 |
7. Vyškvaríme a necháme vychladnúť. |
 |
8. Všetky suroviny spojíme. |
 |
9. Vydlabaný chlieb potrieme zo všetkých strán vyškvarenou masťou zo slaniny. |
 |
10. Naplníme pripravenou zmesou. |
 |
11. Naplnený chlieb položíme na plech a obložíme vydlabancami, ktoré sú tiež potreté masťou. Pečieme asi 15 - 20 minút. DOBRÚ CHUŤ. |