Kavové zrná



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Zrná: 1 BB puding, 2 PL kávy (nie neska), 2 žĺtky, 250 g prášk. cukru, 250 g margarínu Marcipán: 15 dk sušeného mlieka, 15 dk cery, 20 dk prášk. cukru.

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny na zrná zmiešame, spracujeme a vytvarujeme kávové zrná. Marcipán pod kávové zrná - tiež spracujeme, vyvaľkáme na práškovom cukru na hrúbku niekoľko mm. Marcipán môžete spraviť aj z polovičnej dávky, mne by to aspon bolo stačilo. Závisí od hrúbky, na akú ho vyvaľkáte a koľko máte kávových zŕn. Zrná poukladáme na vyvaľkaný marcipán a obkrajujeme nožom. Potom po jednom pritláčame zrno a marcipán k sebe, na vrch zrna spravíme zárez vareškou alebo tupou stranou noža a namáčame do čok. polevy. Ukladáme hneď do košíčkov.

krásne tehličky