"Farebná" omáčka
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 celé kura/ 1kg/, 0,5 l. smotana na varenie, 1/2 zeler, 4-5 mrkva, 2 ks petržlen, 1 cibuľa, 2 lyžice hl. múka, olej, soľ, vegeta, korenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Z kuraťa odstránime kožu a dáme variť - klasický vývar, spolu s mrkvou, petržlenom, zelerom, vegetou, cibuľou,soľou a korením- nedelňajšia polievka.
Keď je vývar uvarený, vyberieme kura a zeleninu.
Zeleninu, ktorú sme si vybrali, rozmixujeme v mixéri- ako na sviečkovú.
Do druhého hrnca si dáme olej a múku, spravíme zásmažku, a zalejeme ju smotanou. Rozmiešame a pridáme 4- 5 naberačiek vývaru a rozmixovanú zeleninu. Za stáleho miešania necháme prejsť varom a dochutíme soľou.
Nakoniec pridáme natrhané malé kúsky kuraťa.
Podávame s knedľou alebo s cestovinami.
Výborný obedík a uvaríme zároveň aj polievočku.
D O B R Ú CH U Ť