Moja úplne prvá prvotinka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

mramorový korpus, parížsky čokoládový krém, falošný marcipán a super kamoška luliky ID 9334

POSTUP PŘÍPRAVY

vo štvrtok sme si upiekli korpus, uvarili krémik a vypracovali marcipán. v piatok sme vyšlahali krém, naplnili ním korpus a potiahli marcipánom a ozdobili a v sobotu sme oslavovali a všetko zjedli :-))))

KORPUS:
250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 4 vajcia, 240 g práškového cukru, 150 ml oleja, 100 ml vriacej vody, kakao

FALOŠNÝ MARCIPÁN:
6 PL preosiateho práškového cukru, 1 PL medu, 4 PL sušeného mlieka, 1 PL oleja, 1 ČL mandlovej arómy - základná hmota, z nej si odoberieme potrebné množstvo a zafarbíme potravinárskym farbivom.

PARÍŽSKY KRÉM:
300 g čokoládky na varenie, 5 dcl smotany na šľahanie, 125 g práškového cukru, 125 g masla
- všetko spolu uvaríme nad parou deň vopred, dáme do chladničky a na druhý deň vyšľaháme

tak tuto sa lialo cesto na mramorový korpus
keď sa nám už korpus piekol, vypracovali sme si falošný marcipán
základný
a prifarbený
to už je upečený a prekrojený korpus...
natretý perfertným lekvárom zo žltých sliviek...
a na to krém...
a to už je natretá torta aj po bokoch, nachystaná na potiahnutie. teraz ju pekne odložíme do chladničky...
tu už máme vyvalkaný marcipán...
takto sme ho pekne položili na tortičku a poodkrajovali kraje...
čo nám zostalo, to sme pekne zastrčili pod tortu...
asi takto...
potom sa už začalo pracovať na ozdobkách...
ozdobky...
a ešte ozdobky...
a hotové ozdobky...
a začali sme ukladať na tortičku...
a nakoniec uviazali mašličku...
a potom takto pekne spapkali...