Tiramisu mojej mamky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 žĺtky, 150g práškového cukru, mletá škorica, 0,5dcl rumu alebo aj viac :-) , 3 (150g) kelímky smotanového nátierkového masla (používam MONIKU, ale teraz som vyskúšala jogurtovú bánoveckú nátierku a bolo to také isté), smotana na šľahanie (33%-ná), 3 balenia dlhých piškót, silná káva, kakao na posypanie
POSTUP PŘÍPRAVY
Chutnala som už všelijaké tiramisu, ale takto ho robí moja mama a ešte nebol človek, ktorý by si nevypýtal "dupľu". Mňááám....
 |
Takto to vyzerá na začiatku prípravy... |
 |
Práškový cukor a 4 žĺtky vymiešame do peny... |
 |
..pridáme škoricu, ja som dala asi 2 KL a rum. Tým ja nešetrím, rum sa do sladkostí tááák hodí! :-) |
 |
Postupne primiešame nátierky, po jednom, aby sa nám to pekne vyšľahalo. |
 |
Do masy primiešame vyšľahanú šľahačku... |
 |
Tieto piškótky budeme namáčať do tejto kávičky. Kto by to bol povedal... |
 |
Prvé poschodie... Piškóty namočíme dosť na to, aby bolo tiramisu šťavnaté, ale zase pozor, nech z nich nekvapká. |
 |
Druhé poschodie, nešetríme, masy je dosť... |
 |
Každý si urobí toľko "poschodíô, koľko sa mu zmestí, ale na vrchu musí byť masa. Tú posypeme kakaom, prikryjeme alobalom... a šups do chladničky na cca 12 hodín. |
 |
A dobrú chuť!!! :-) |