Tiramisu mojej mamky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 žĺtky, 150g práškového cukru, mletá škorica, 0,5dcl rumu alebo aj viac :-) , 3 (150g) kelímky smotanového nátierkového masla (používam MONIKU, ale teraz som vyskúšala jogurtovú bánoveckú nátierku a bolo to také isté), smotana na šľahanie (33%-ná), 3 balenia dlhých piškót, silná káva, kakao na posypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Chutnala som už všelijaké tiramisu, ale takto ho robí moja mama a ešte nebol človek, ktorý by si nevypýtal "dupľu". Mňááám....

Takto to vyzerá na začiatku prípravy...
Práškový cukor a 4 žĺtky vymiešame do peny...
..pridáme škoricu, ja som dala asi 2 KL a rum. Tým ja nešetrím, rum sa do sladkostí tááák hodí! :-)
Postupne primiešame nátierky, po jednom, aby sa nám to pekne vyšľahalo.
Do masy primiešame vyšľahanú šľahačku...
Tieto piškótky budeme namáčať do tejto kávičky. Kto by to bol povedal...
Prvé poschodie... Piškóty namočíme dosť na to, aby bolo tiramisu šťavnaté, ale zase pozor, nech z nich nekvapká.
Druhé poschodie, nešetríme, masy je dosť...
Každý si urobí toľko "poschodíô, koľko sa mu zmestí, ale na vrchu musí byť masa. Tú posypeme kakaom, prikryjeme alobalom... a šups do chladničky na cca 12 hodín.
A dobrú chuť!!! :-)