Rýchle dvojfazuľové čili



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 veľká cibuľa, 1 čerstvá čili paprička (ja som mala sušenú), 1 konzerva (asi 400g) krájaných paradajok, 1 konzerva bielej fazule, 1 konzerva červenej fazule, malá konzerva kukurice, 1 kyslá smotana, petržlenová vňať, olivový olej, 1 PL čili omáčky, 2 PL kečupu, 500ml zeleninového vývaru, soľ, mleté čierne korenie a iné koreniny podľa chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto jedlo som robila prvýkrát, ale veľmi nám chutilo, bolo to takej "kapustnicovej" konzistencie, takže sme to jedli s tmavým chlebíkom. Čili papričky použite podľa potrieb rodiny- ja som nešetrila, lebo ad a) máme radi štipľavé a ad b) ešte nemáme ratolesti, ktorým by to prekážalo. :-)

Takže toto všetko prichystať...
Vo veľkej panvici rozohrejeme olej, vložíme nakrájanú cibuľu a čili papričku a pražíme, kým cibuľa nezačne hnednúť.
Primiešame paradajky aj so šťavou, čili omáčku, kečup, vývar a posekanú petržlenovú vňať, dochutíme soľou, mletým čiernym korením, ja som dala aj sušenú bazalku a rozmarín. Necháme zovrieť, zmiernime oheň a varíme tak 10 minút. Pripadalo mi to síce dosť riedke, ale to sa potom spravilo, tak sa netreba zľaknúť.
Pridáme odkvapkanú bielu aj červenú fazuľu...
...a aj kukuricu. Varíme na slabom ohni ešte tak 10 minút. Medzitým zmiešame kyslú smotanu s posekanou petržlenovou vňaťou.
Čili už bude hotové dochutíme podľa potreby.
Naše finále vyzeralo takto. Naľavo je "ženská" porcia a napravo "mužská", doladená ešte opekaným hovädzím mäskom. :-))) Dobrú chuť!