Rýchle dvojfazuľové čili

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 veľká cibuľa, 1 čerstvá čili paprička (ja som mala sušenú), 1 konzerva (asi 400g) krájaných paradajok, 1 konzerva bielej fazule, 1 konzerva červenej fazule, malá konzerva kukurice, 1 kyslá smotana, petržlenová vňať, olivový olej, 1 PL čili omáčky, 2 PL kečupu, 500ml zeleninového vývaru, soľ, mleté čierne korenie a iné koreniny podľa chuti
POSTUP PŘÍPRAVY
Toto jedlo som robila prvýkrát, ale veľmi nám chutilo, bolo to takej "kapustnicovej" konzistencie, takže sme to jedli s tmavým chlebíkom. Čili papričky použite podľa potrieb rodiny- ja som nešetrila, lebo ad a) máme radi štipľavé a ad b) ešte nemáme ratolesti, ktorým by to prekážalo. :-)
 |
Takže toto všetko prichystať... |
 |
Vo veľkej panvici rozohrejeme olej, vložíme nakrájanú cibuľu a čili papričku a pražíme, kým cibuľa nezačne hnednúť. |
 |
Primiešame paradajky aj so šťavou, čili omáčku, kečup, vývar a posekanú petržlenovú vňať, dochutíme soľou, mletým čiernym korením, ja som dala aj sušenú bazalku a rozmarín. Necháme zovrieť, zmiernime oheň a varíme tak 10 minút. Pripadalo mi to síce dosť riedke, ale to sa potom spravilo, tak sa netreba zľaknúť. |
 |
Pridáme odkvapkanú bielu aj červenú fazuľu... |
 |
...a aj kukuricu. Varíme na slabom ohni ešte tak 10 minút. Medzitým zmiešame kyslú smotanu s posekanou petržlenovou vňaťou. |
 |
Čili už bude hotové dochutíme podľa potreby. |
 |
Naše finále vyzeralo takto. Naľavo je "ženská" porcia a napravo "mužská", doladená ešte opekaným hovädzím mäskom. :-))) Dobrú chuť! |