Jednoduchá jablkovo- maková štrúdľa

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 lístkové cesto, 6-7 jabĺk, mak, 1 vajce, kryštálový cukor, vanilkový cukor, hladká múka na pomúčenie dosky

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto si rozdelíme na 2 časti, ktoré si postupne vyvaľkáme na pomúčenej doske.
Jablká si postrúhame na väčšom strúhadle(ak sú jablá veľmi šťavnaté, tak ich vyžmýkame), mak pomelieme a pridáme k jablkám. Zmes premiešame a navrstvíme na cesto. Posypeme kryštálovým a vanilkovým cukrom. Cesto zvinieme, na okrajoch preložíme. Potrieme celým rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri 150 stupňoch do zlatista. Necháme vychladnúť, nakrájame, posypeme práškovým cukrom a hor sa nato.
DOBRÚ CHUŤ!!!