Farfalle s tuniakom
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3/4 balíka cestovín farfalle=mašličky,
1 konzerva tuniaka- kúsky,
3/4 konzervy kukurice,
50 g masla,
hladká múka,
1/2 syra v črievku,
mlieko,
soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
Cestoviny uvaríme v osolenej vode do ktorej sme pridali trošku olivového oleja.
Medzitým si pripravíme bešamel- rozpustíme maslo, pridáme hladkú múku(1 lyžicu), mierne opražíme a zalejeme mliekom(cca 2 dcl).
V bešameli rozpustíme syr, ešte chvíľku povaríme a podľa chuti osolíme. Omáčka nemá byť veľmi hustá.
Uvarené cestoviny scedíme, pridáme celú konzervu tuniaka, 3/4 konzervy kukurice a syrovú omáčku.
Ochutnáme, poprípade dosolíme a papkáme.
DOBRÚ CHUŤ!!!
|
Cestoviny uvaríme v osolenej vode do ktorej sme pridali trošku olivového oleja. |
|
Medzitým si pripravíme bešamel- rozpustíme maslo... |
|
pridáme hladkú múku(1 lyžicu), mierne opražíme, |
|
zalejeme mliekom |
|
a pridáme syr. Chvíľku povaríme a podľa chuti omáčku dosolíme. Nemá byť veľmi hustá. |
|
Mašličky si scedíme... |
|
pridáme bešamel, |
|
tuniaka |
|
a nakoniec kukuricu. Všetko premiešame a ide sa na to:-) |
|
DOBRÚ CHUŤ! |