ZEMIAKOVÁ ROLÁDA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

15 dkg práškového cukru 4 žĺtka a 4 bielka (na sneh) 15 dkg varených zemiakov v šupe 1 PL hrubej múky kopcom za 1/4 citróna, šťava a kôra 1/2 prášku do pečiva masť (olej) a múka na vysypanie papiera na pečenie džem

POSTUP PŘÍPRAVY

Uvarené zemiaky postrúhame do misky na jemnom strúhadle, pridáme 4 žĺtka, práškový cukor, citronovú šťavu, prášok do pečiva, múku a vymiešame. Potom zo 4 žĺtkov vymiešame sneh a zľahka ho primiešame do zmesi. Potom na plech dáme papier na pečenie potrieme ho masťou alebo olejom a vysypeme múkou. Zmes vylejeme na papier a rovnomerne rozotrieme. Pečieme 15 minút najskôr na 250°C, keď sa piškóta zdvihne tak stíšime na 150 °C. Po upečení ešte za tepla potrieme džemom. Pomocou papiera zavinieme do rolády. Posypeme práškovým cukrom. Krájame studené a stuhnuté.