Obrátený jablkový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto : 7 žĺtkov, 25 dkg práš.cukru,7 lyžíc vody, 25dkg poloh. múky Plnka : 7 dcl mlieka, 2 zlaté klasy,125 g masla, 15dkg práš. cukru olej, jabĺčka,čokoládová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrázku

hlboký plech si vyložíme alobalom a poriadne ho pomastíme olejom, naukladáme pokrájané jablká (hrúbka asi 0,5 cm) - toto boli 4ks veľkých jabĺk
na jabĺčka vylejeme cesto, v recepte je len 7 žĺtkov a bielka sa nespomínajú, ale ja som z nich urobila sneh a primiešala do cesta, tak bolo trošku vyššie a máte viac koláčika
cesto pekne rozotrieme a dáme upiecť do vyhriatej rúry, piekla som ho asi 20min. na 180°C ,sem tam treba vyskúšať,či už je prepečené špajdlou (ale to kuchárky vedia :o))
upečený koláčik a dierky od toho skúšania :o)
počkáme, kým trošku vychladne, aby sme sa neopálili, položíme naň druhý plech, môže byť teraz aj nízky a prudko otočíme, alobal máme na vrchu
opatrne ho stiahneme z koláča
a tešíme sa aký je peknučký, čakajúci na plnku
plnku sme uvarili zo 7 dcl mlieka a 2 zlatých klasov, zvlášť vymiešame 125g masla +15dgk práš. cukru,keď je zlatý klas polovychladnutý, zmiešame dokopy
a pekne natrieme dohladka na koláčik, odporúčam robiť plnku hneď, kým je koláč v rúre, lebo potom to trvá, kým zas vychladne
nakoniec polejeme čololádovou polevou, ako vidíte najskôr som ju robila, že frci - prci, ale potom som to zaliala celé, vysvetlím prečo :
presne pre toto - mne sa vždy tá čokoláda na tomto koláči rozláme,nepomohol ani horúci nôž vo vode, vždy, keď ho robím, poviem si, že ho nezalejem celý,ale skončí to tak ako dnes a potom zúrim, že sa mi to láme,takže fotím aj nezdary :o(( ... a preto frci - prci , tam to nie je tak vidieť, keď sa pokrája
napísala som to preto,aby ste neboli sklamané, ak sa to stane aj vám, ináč je tento koláčik vynikajúci a mňamkový !!! toto je prierez...
a toto je ten, ktorý robí nafotený model,aj s tou polámanou čokoládou,ale čo už ...ale už je aj tak dávno zjedený ...