Karfiolový nákyp

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
karfiol * mrkva * sterilizovaný hrášok * kuracie mäso (olivový olej, korenie na hydinu, vegeta pikant) * 4 vajíčka * muškátový oriešok * tvrdý syr * soľ * tuk a strúhanka
POSTUP PŘÍPRAVY
v obrázkovom postupe
 |
kuracie prsíčka (jedno väčšie stačí) nakrájame na rezančeky, podľa chuti si ich namarinujte, ja som použila vegetu pikant, korenie na hydinu a olivový olej, necháme odležať |
 |
karfiol uvaríme a nakrájame na drobno |
 |
mrkvu tiež uvaríme a nakrájame (alebo použijeme rovno sterilizovanú mrkvu+hrášok) |
 |
tvrdý syr si nastrúhame |
 |
kuracie prsíčka opečieme na panvičke, tu som ešte pridala k prsíčkam pivnú marinádu |
 |
ku karfiolu pridáme 4 žĺtka |
 |
z bielkov si ušľaháme sneh |
 |
ku karfiolu so žĺtkami pridáme polovicu syra, opečené kuracie prsíčka, hrášok a mrkvu |
 |
premišame, ochutíme soľou, muškátovým orieškom, poprípade okoreníme |
 |
vmiešame sneh |
 |
zmes rozložíme do tukom vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča |
 |
posypeme druhou polovicou strúhaného syra |
 |
zapekáme 25 minút 180 stupňov |