Karfiolový nákyp
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
karfiol * mrkva * sterilizovaný hrášok * kuracie mäso (olivový olej, korenie na hydinu, vegeta pikant) * 4 vajíčka * muškátový oriešok * tvrdý syr * soľ * tuk a strúhanka
POSTUP PŘÍPRAVY
v obrázkovom postupe
|
kuracie prsíčka (jedno väčšie stačí) nakrájame na rezančeky, podľa chuti si ich namarinujte, ja som použila vegetu pikant, korenie na hydinu a olivový olej, necháme odležať |
|
karfiol uvaríme a nakrájame na drobno |
|
mrkvu tiež uvaríme a nakrájame (alebo použijeme rovno sterilizovanú mrkvu+hrášok) |
|
tvrdý syr si nastrúhame |
|
kuracie prsíčka opečieme na panvičke, tu som ešte pridala k prsíčkam pivnú marinádu |
|
ku karfiolu pridáme 4 žĺtka |
|
z bielkov si ušľaháme sneh |
|
ku karfiolu so žĺtkami pridáme polovicu syra, opečené kuracie prsíčka, hrášok a mrkvu |
|
premišame, ochutíme soľou, muškátovým orieškom, poprípade okoreníme |
|
vmiešame sneh |
|
zmes rozložíme do tukom vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča |
|
posypeme druhou polovicou strúhaného syra |
|
zapekáme 25 minút 180 stupňov |