Hrušková bleskovka :o)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
** 1kg hrušiek, **240g práškového cukru, **360g polohrubej múky, **5 vajec, ** 1 prášok do pečiva
POSTUP PŘÍPRAVY
hlavne bleskový :o)
 |
celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.....v originál recepte bolo že celé vajcia. Cesto nebolo vôbec zlé, len tuhšie. Kto by chcel cesto vláčnejšie, môže bielka oddeliť od žĺtkov, a vyšľahaný sneh z bielkov pridať do cesta nakoniec. |
 |
Pridáme múku zmiešanú s PDP a dobre premiešame. Cesto bude hustejšie, nezľaknite sa... |
 |
Vmiešame do cesta ošúpané a na kostičky nakrájané hrušky /čím viac hrušiek, tým šťavnatejší bude koláčik/, premiešame.... |
 |
a dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy a šup s ňou do vyhriatej rúry. Pečieme na 180 stupňov. Nám to trvalo 20 minút :o). |
 |
Mňamka...a hlavne teraz v chladnejšom počasí k čaju :o) |