Omáčka z paštéty od mojej svokry
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 lyžice oleja, 1 malá cibuľa, 2 lyžice hladkej múky, 7 dl vody (alebo 500 ml smotany na varenie a 200 ml vody), 150 g pečeňovej paštéty, 1 lyžička vegety, 1 lyžička sladkej papriky, 1/4 kocky masoxu, 1-2 strúčiky cesnaku
POSTUP PŘÍPRAVY
Na oleji si speníme cibuľu a pridáme múku. Pridáme paštétu a roztápame postupným prilievaním vody ( alebo vody a smotany). Pridáme masox, necháme rozpustiť a ochutíme vegetou, paprikou a cesnakom. Do omáčky sa môže pridať aj na drobno nakrájaná kuracia pečienka. Podávať sa môže s knedlíkom alebo cestovinami.
Nevedela som si predstaviť chuť tej omáčky, keď mi o nej rozprával manžel. Svokra ju robila, keď bol ešte dieťa. Chutila mi. Robili sme ju s knedlíkom.
Dobrú chuť!