
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 piškótové korpusy upečené v nerez miskách...krém, marcipán
POSTUP PŘÍPRAVY
Korpusy necháme dobre vychladnúť. Spodný diel musí byť v hornej časti užší tak ho od stredu na hor orežeme...smerom nahor sa zužuje. Na klobúčik orežeme nepravideľne v strednej časti akoby malé priehlbinky. Kraj korpusu orežeme do obla a zoberieme trošku aj z vnútra. Z odrezkov, džemu a rumu urobíme punčovinu. Z nej vytvarujeme špičku na hubke, ale až potom, keď naplníme korpusy. Každý korpus na 3 krát prekrojíme a naplníme. Natrieme krémom obe časti...na klobúčik pridáme špičku z punčoviny a necháme vychladiť. Marcipán rozvaľkáme a každú časť potiahneme. Ružovým poťahujeme aj vnútro. Položíme ho na biely hlúbik a trochu pritlačíme. Prilepíme biele rôzne veľké kolieska a ostatné detaily.
![]() |
detail |
![]() |
ďalší pohľad |
![]() |
zo zadu |