
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
14 kuracích spodných stehien;;; Marináda: 8PL citrónovej šťavy, 2 kopcovaté PL medu, 2 kopcovaté PL kečupu, 2 PL worčesterskej omáčky, nadrobno nasekané lístky z 2 stoniek rozmarínu, 1 alebo 2 nadrobno nasekané čilli papričky, korenie, soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
Toto je recept ako skvele upiecť kuracie stehná alebo krídla. Fantastická kyslo-štipľavo-sladkastá lepkavá marináda robí toto jedlo návykovým.
![]() |
Potrebné suroviny. |
![]() |
Suroviny na marinádu zmiešame. Na plech si dáme papier na pečenie. Kuracie stehná umyjeme a namočíme v marináde. Poukladáme na plech a pečieme asi pri 200 stupňoch. |
![]() |
Marináda je veľmi tekutá, takže sa jej na kura nalepilo len veľmi málo. Zvyšnú si necháme a asi po pol hodine pečenie stehná vyberieme a popolievame zvyšnou marinádou. Neskôr toto zopakujeme a ak nemáme už žiadnu ďalšiu zvyšnú marinádu tak jednoducho nahneme plech a popolievame ich marinádou ktorá nám stečie. (Pozor, tá čierna farba na papieri na pečenie to nie je prihorenina, ale skaramelizovaný med.) |
![]() |
A takto vyzerajú hotové stehienka. Sú fantasticky lepkavé... |