Maďarský guláš

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
600g bravčového pliecka, 3-4 veľké cibule, 3 strúčiky cesnaku, 2 lyžice mletej sladkej papriky, 2 paradajkové pretlaky, 1 lečo, 1 lyžica kryštál. cukru, voda, soľ, mletá rasca,
POSTUP PŘÍPRAVY
v obrázkovom...
 |
potrebujeme |
 |
Cibuľu pokrájame...nemusíme príliš na jemno,lebo sa rozvarí...dáme na horúci olej a restujeme |
 |
Keď je cibuľa orestovaná do stredne hneda, pridáme pokrájané mäso....pri guláši je dôležité práve mať orestovanú cibuľu tak na tmavo, lebo dodá jedlu tú pravú chuť!!! |
 |
Keď sa mäso zatiahne a trochu opraží pridáme soľ a rascu...restujeme až kým sa neodparí voda ,čo pustilo mäsko. |
 |
Potom pridáme paradajkový pretlak a cukor....restujeme....opražením stratí pretlak kyslosť... |
 |
keď zmes zhustne pridáme cesnak |
 |
cesnak chvíľu porestujeme a pridáme mletú papriku...zalejeme vriacou vodou |
 |
pridáme lečo a dusíme |
 |
podávame s knedľou...je výborný a nepotrebuje zahusťovať |