Chrumkavé kvapkané kuracie pásiky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500 - 600 g kuracích pŕs, soľ, mčk, 0,5 l oleja ** cestíčko: 2 vajcia, 150 g hladkej múky, 2 dl vody, koriander, soľ, mčk** kvapkadlo :-): 2 dl kečupu, 4 dl mäsového alebo zeleninového vývaru, 2 pol. lyžice medu, 1 kopcovitá lyžica gustinu, šťava z polovice citróna, trocha korenia chilli mleté
POSTUP PŘÍPRAVY
xxx
 |
Potrebné suroviny okrem oleja. |
 |
Prsia si nakrájame na tenšie dlhšie pásiky, vložíme späť do chladničky. |
 |
Pripravíme si vývar. |
 |
Kečup, med, citr. šťavu, chilli vymiešame a zohrejeme. Za stáleho miešania prilejeme horúci vývar a miešame kým nezovrie. |
 |
Zahustíme gustinom vymiešaným v troške vody a povaríme pár minút. Prikryjeme hrniec. |
 |
Na cesto si vyšľaháme 2 bielka. |
 |
Žĺtky, múku a vodu vymiešame do hladka, okoreníme. |
 |
Zľahka primiešame sneh z bielkov. |
 |
Pásiky trocha osolíme, okoreníme mčk a namáčame do cestíčka. Vyprážame v oleji do zlatista. |
 |
Podávame s ryžou a pokvapkáme kečupovou zmesou, ktorú môžeme ponúkať aj zvlášť v miske na namáčanie. |