stredomorská zapekaná cuketa s baklažánom - delená strava, aj pre vegetariánov



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cuketa, baklažán, cibuľa, paradajky, na nálev: olivový olej citrón, soľ, cesnak, oregano, strúhací syr

POSTUP PŘÍPRAVY

je to náš obľúbený letný recept, jedla by som stále dokola, všetky suroviny sú od oka:
1. cuketu a baklažán umyjeme, nakrájame na kolieska, rozložíme na plech
2. ošúpeme cibuľu, nakrájeme na kolieska, rozložíme na cuketu a bklažán
3. umyjeme pradajky, nakrájame na kolieska, tozložíme na cuketu, baklažán a cibuľu
4. môžeme mierne posoliť, ale nemusíme, lebo nálev bude slaný a slaný je aj syr
5. vyrobíme nálev: olivový olej, vytlačíme citrón, posolíme, dodáme oragano, alebo inú bylinku, ktorú máme radi, pretlačíme cesnak, pridáme vodu - nálevom zalejeme suroviny na plechu a šup do rúry
6. nastrúhame syr - aký máme radi, minule som dávala ementál zmiešaný s parmezánom, ale môže byť klasický eidam, asi 10 minút pred dopečením dáme na plech
7. pečieme 40-50 minút

vyskúšajte, je to dobré samostatne, ale výborné aj ako príloha k mäsu, ešte stále to bude delená strava :-)