
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3 cestá: 12 vajec * 360 g cukru * 6 lyžíc mlieka * 360 g polohrubej múky * 1 1/2 bal. kypriaceho prášku, 6 lyžíc kakaa * 3 lyžice oleja * 75 g čokolády (varovej); PLNKA: 2 x 250g gaštanového pyré, 6dcl mlieka, 2x Zlatý klas, 400g masla, cukru a rumu (esencie) podľa chutí; lekvár podľa chuti; falošný marcipán zo sušeného mlieka - niekde z MMB
POSTUP PŘÍPRAVY
Cesto: klasické piškótové cesto: žĺtka vymiešame s cukrom a kakaom (pridáme mlieko - lepšie miešanie) , pridáme olej, nastrúhanú čokoládu; nakoniec pridáme múku zmiešanú s kypr. práškom a túhý sneh, všetko zmiešame a dáme upiecť vo vymastenej a vymúčenej forme (priemer formy cca 30 cm);***
***
PLNKA:uvaríme si hustý krém - necháme vychladnúť, maslo vymiešame s práškovým cukrom, všľaháme krém a postupne pridávame aj gaštanové pyré - dochutíme podľa vlastnej chuti!
![]() |
všetky suroviny ... |
![]() |
pridanie čokolády do cesta... |
![]() |
... a nakoniec múka s kypr. práškom a vyšľahaný sneh... |
![]() |
...upečené cesto natrieme ľubovoľným lekvárom (ja dávam z žltých mirabeliek - skoro ako marhuľový), a nasleduje plnka.. |
![]() |
..a tu je pekne už navrstvená! ... |
![]() |
... tu je "oblepená" a pofŕkaná čokoládou .... |