
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1kg hladkej múky, 150g margarínu, 5 polievkových lyžíc cukru, 1 kávová lyžička soli, 6dcl mlieka, 42g kvasníc, 1 vajíčko na potretie a plnka podla vlastného výberu (orechová, maková, tvarohová, lekvárová)
POSTUP PŘÍPRAVY
1.) z kvasníc, cukru a z polovice mlieka urobíme kvások.
2.) k múke pridáme soľ, roztopený tuk, zvyšok mlieka a kvások.
3.) vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme dobre nakysnúť.
4.) cesto rozdelíme na 8 bochníkov, ktoré vyvaľkáme a každý bochník rozdelíme na 8 častí.
5.) dáme plnku, od širšieho konca zatočíme, potrieme vajíčkom a dáme ešte podkysnúť na vymastený plech.
6.) pečieme a po upečení ešte teplé potrieme olejom (dlhšie vydržia čerstvé).
7.) veľa úspechov pri pečení a dobrú chuť :-)