Kuracia Čína



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Množstvá neudávam, pretože vždy je tento recept o zvyškoch z chladničky - 1 najemno nakrájaný pór ( príp. cibuľa ), kuracie prsia, olej, konzerva šampiónov, konzerva kukurice, polovica čínskej kapusty nakrájanej na rezančeky, morská soľ podľa chuti, čierne mleté korenie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji si opražíme pórik, pridáme kuracie masko a všetko spolu orestujeme. Prikryjeme, občas premiešame a podľa potreby prilejeme vodu. Ke ď už je masko hotové pridáme kukuricu, šampióny a čínsku kapustu. Krátko povaríme, osolíme, okoreníme a podávame. My sme čínu papali len tak ale ako príloha sa hodí ryža. Pri tomto recepte sa fantázii medze nekladú - vynikajúca je aj hrubostenná paprika nakrájaná na malé kúsky a pridaná spolu s kukuricou. Kto chce zasýtiť viac krkov týmto fajnovým jedlom, může čínu ešte ku koncu zahustiť. Dobrú chuť.