Moja prvá torta a iné dobroty z MMB :)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mramorový korpus podľa Petra B. (Petra30) ID 44385 Chutí naozaj VÝBORNE! Len som robila z 1,5 dávky, na 26 cm formu a torta bola dosť vysoká. Do tortičky som pridala ešte broskyne :) Karamelový krém podľa Kristína Š. (kristi8584) ID 50693. Na jednu dávku: 15 dkg kryštálového cukru, 1 zlatý klás, 250 ml mlieka, 150 g masla, 1/3 Palmely. Robila som 1,5 dávky, ale možno by vzhľadom na výšku torty boli vhodné dve dávky. Krém je tiež BOŽSKÝ, mňam mňam karamel :) Poťah z marshmallows, k cukríkom som pridala aj mandľovú arómu a trochu sušeného mlieka a, samozrejme, citrónovú šťavu a vodu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup na prípravu korpusu nájdete tu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5628

Postup na karamelový krém: Cukor skaramelizujeme a pomaličky vlievame horúce mlieko a to spolu miešame, až kým sa všetok karamel nerozpustí a nevznikne karamelové mlieko. Keď mlieko vychladne, pridáme Zlatý klas a uvaríme puding. Keď puding vychladne, pridáme maslo.

Tortička z bližšia :)
Prierez :)
Prierez ešte raz :)
Okrem tortičky boli ešte škoricové ušká podľa tohto receptu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3497
A tiramisu jednohubky podľa tohoto: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4627 Tortička bola úžasná, ušká tiež, jednohubky sa trošku nezdarili, ale tak nemôže byť všetko fajn :) Tak ak som vás inšpirovala, budem rada, hlavne krém od Kristínky bol naozaj dobrý :)