Krémová tekvicová polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Hlavne tekvicu, dyňu alebo akokoľvek to voláte. Ja som mala goliášku a použila som tak 1/4 :o), 3 mrkvy, môže byť aj petržlen, 1 cibuľa, 1 kávová lyžička curry (kari korenia), 1/4 kávovej lyžičky mletého zázvoru, soľ , štipka mletého korenia, 2 cm prúžok masla (nie margarín), 2 dcl smotany-tekutej, a na ochutenie môže byť aj Kurbiskernoil čiže tekvicový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

v postupe

používala som túto tekvicu,odkrojila z nej asi 1/4 a pekne ju očistila. t.j. vydlabala a olúpala...
... vnútro treba očistiť od semienok a pekne ho nakrájať na drobné kúsky...
...do hrnca dáme rozohriať olej...
...na ktorom orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku...
...pridáme mrkvu, kto má petržlen, môže aj ten...
...a tekvicu...
...zeleniny som mala tak do 3/4 hrnca...
...do orestovanej zeleniny pridáme vodu...
...a okoreníme a osolíme podľa chuti, curry a zázvor podľa rozpisu a necháme variť domäkka...
... zmäknutú polievku vymixujeme dohladka, pridáme kocku masla a smotanu a necháme prejsť za stáleho miešania varom....
... takto pripravenú polievku môžeme podávať s kopčekom pochúťkovej smotany a pofŕkanú tekvicovým olejom, ale keďže som ho doma nemala a ani smotanu, museli sme sa uspokojiť tak ako bolo. Polievka je výborná!!...