Princezná na meniny



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

mramorovy korpus od Dasi: 375g hladkej muky, 6 vajec, 1 prasok do peciva, 360g praskoveho cukru, 150ml vriacej vody, 225ml oleja. Plnka: cokoladova, karamelova a vajecny konak.

POSTUP PŘÍPRAVY

Uslahame bielka, pridáme polovicu cukru. v druhej mise šľaháme žĺtka s dalšou polovicou cukru, môžeme pridať vanilkový cukor. Postupne prilievame olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a vodu.
Nakoniec vmiešame sneh. Tretinu cesta dáme späť do nádoby, kde sme šľahali bielka a zafarbíme ho kakaom ( od oka cca 3PL , podla farby kakaa.)

Do vymastenej formy striedavo kladieme cesto po lyžiciach, dáme na stred formy jednu PL tmavú a na to 2PL svetlého cesta. Takto to stále opakujeme až do spotrebovania cesta. Nemiešame!!! Tento postup spôsobí to, že sa cesto pomalz rovnomerne rozieva a vytvorí po rozkrojení vrstvy alebo prúžky.

Pečieme ve vyhriatej rúre na 160-170 °C cca hodinu. Pozor, cesto má tendenciu uprostred napuchnúť, po upečení tortu hneď vyklopte, tým sa to urovná... mne sa to nestalo, ale pre pripad,ze by sa to niekomu stalo.

Po vychladnuti prekrojime na veeela casti a plnime kremom vasim oblubenym... Po naplneni, nanesieme tenku vrstvu kremu aj na boky, spravime si dieru pre babiku, dame na chvilu do chladnicky a potiahneme hmotou. Vsadime babiku, ktoru uz len doobliekame do zvysnej hmoty a dozdobime saty.. a uz sa len tesime...

jedna fotka s pripravy
...