Zapekané zemiaky s hubami

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
zemiaky, 3-4 vajíčka podľa veľkosti, 250 ml smotany na šľahanie, soľ, vegeta, rasca, mleté čierne korenie, cibuľa, čerstvé (zmrazené) huby (najlepšie hríby), syr na strúhanie (nemusí byť)
POSTUP PŘÍPRAVY
***my ich voláme "hubové francúzske zemiaky"***
 |
Zemiaky nakrájame na tenké (asi 3 mm) plátky, uvaríme v osolenej vode domäkka. |
 |
Huby nakrájame na malé kúsky, chvíľku povaríme, scedíme. Na oleji spražíme cibuľu a pridáme huby, osolíme, pridáme vegetu, rascu, orestujeme, podlejeme troškou vody a len chvíľku podusíme, kým sa neodparí prebytočná voda. |
 |
Na dno zapekacej nádoby dáme vrstvu zemiakov, len jemne osoliť a okoreniť, vrstvu hríbov, |
 |
poliať rozmiešanou smotanou na s vajíčkami. (miesto smotany môžete použiť aj kyslú smotanu, vtedy je dobre vymazať zapekaciu nádobu maslom a pred vložením do rúry na vrch poukladať plátky masla). Vareškou ešte trošku podberiem jednotlivé vrstvy, aby sa smotana dostala aj medzi zemiaky a dáme zapiecť. |
 |
Po upečení si to ešte horúce môžete posypať nastrúhaným syrom, alebo až pred podávaním. |