Zapekané zemiaky s hubami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zemiaky, 3-4 vajíčka podľa veľkosti, 250 ml smotany na šľahanie, soľ, vegeta, rasca, mleté čierne korenie, cibuľa, čerstvé (zmrazené) huby (najlepšie hríby), syr na strúhanie (nemusí byť)

POSTUP PŘÍPRAVY

***my ich voláme "hubové francúzske zemiaky"***

Zemiaky nakrájame na tenké (asi 3 mm) plátky, uvaríme v osolenej vode domäkka.
Huby nakrájame na malé kúsky, chvíľku povaríme, scedíme. Na oleji spražíme cibuľu a pridáme huby, osolíme, pridáme vegetu, rascu, orestujeme, podlejeme troškou vody a len chvíľku podusíme, kým sa neodparí prebytočná voda.
Na dno zapekacej nádoby dáme vrstvu zemiakov, len jemne osoliť a okoreniť, vrstvu hríbov,
poliať rozmiešanou smotanou na s vajíčkami. (miesto smotany môžete použiť aj kyslú smotanu, vtedy je dobre vymazať zapekaciu nádobu maslom a pred vložením do rúry na vrch poukladať plátky masla). Vareškou ešte trošku podberiem jednotlivé vrstvy, aby sa smotana dostala aj medzi zemiaky a dáme zapiecť.
Po upečení si to ešte horúce môžete posypať nastrúhaným syrom, alebo až pred podávaním.