Brokolicové cestoviny a la halušky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 veľká brokolica, 1 väčšia cibuľa, 1 balík dlhých cestovín Penne Rigate, 1 menšie balenie smotany na varenie (môžeme nahradiť mliekom tak potom viac aj pol litra),2 tavené syr (bambino, favorit alebo hocijaký iný v črievku, postačí aj jeden ja mám rada viac), vegeta alebo soľ, sójová omáčka

POSTUP PŘÍPRAVY

Najsamprv si očistíme cibuľu na drobné kúsky a nakrájame ju. Ohrejeme olej do hlbšieho hrnca, aby sme omáčku mohli neskôr dôkladne premiešať, aby všetko neostalo naspodku.
Na zohriaty olej nasypeme nadrobno nakrájanú cibuľku a opražíme do zlatista. Následne na cibuľku vylejeme obsah smotany a privedieme do varu. Nesolíme! Pridáme tavený syr a rozmiešame aby neostali hrudky. Pridáme trošku sójovej omáčky pre chuť. Nesolíme!
Medzitým si dáme do vriacej osolenej vody variť brokolicu. Varíme pokiaľ nezmäkne. Vyberieme a necháme z nej odtiecť vodu. Nasekáme na drobné kúsky. Ide to skutočne jednoducho. Jednou rukou ju držíme vidličkou, druhou režeme nožom. Obsah nadrobno nasekanej uvarenej brokolice pridáme do smotanovej omáčky, kt. sme si pripravili počas zovretia brokolice.
Dôkladne pomiešame a ochutnáme. Ak treba pridáme soľ alebo vegetu. Opatrne. Ľahko sa presolí.
V osolenej vode necháme zovrieť dlhé hrubé cestoviny. Precedíme a primiešame do omáčky. Opäť dôkladne pomiešame a hotovo.

Je to rýchle a veľmi chutné. Ovšem kalorické. Ja však zbožnujem cestoviny a toto je asi najlepší recept, kt. ma naučila svokra :) nedám na neho dopustiť. Vyskúšajte ;) Neskôr pridám foto